|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
D_o_S Pozorovatel
|
Zaslal: st září 09, 2009 5:13 pm Předmět: Musí policie řidiče po měření zastavit? |
|
|
Zdravím,
musí policie řidiče po změření (a u radarem či laserem) zastavit, aby mu zdělila přestupek?
Anebo stačí, aby přilo obvinění potou?
Děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: st září 09, 2009 6:07 pm Předmět: |
|
|
Jasně, a rozsudek soudu bude propíchnutí vech pneu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
D_o_S Pozorovatel
|
Zaslal: st září 09, 2009 6:09 pm Předmět: |
|
|
pepek napsal: | Jasně, a rozsudek soudu bude propíchnutí vech pneu  |
Promiň, nechápu. Kdy pojedu rychle, a PČR nebude mít čas na to mě zastavit (např. z toho důvodu, e tam stojí u jiná auta, nemají místo, apod.), hrozí mi dodatečný postih?
Děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: st září 09, 2009 8:28 pm Předmět: |
|
|
Jasně e ne, kdy Tě nezastaví tak ti nic nehrozí. Take se vyplatí ujídět za kadou cenu. Dokonce je vnitřní předpis, e pokud se přestupce vzdálí od hlídky na více ne jeden kilometr, nesmí dále v pronásledování pokračovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
D_o_S Pozorovatel
|
Zaslal: st září 09, 2009 8:42 pm Předmět: |
|
|
snail napsal: | Jasně e ne, kdy Tě nezastaví tak ti nic nehrozí. Take se vyplatí ujídět za kadou cenu. Dokonce je vnitřní předpis, e pokud se přestupce vzdálí od hlídky na více ne jeden kilometr, nesmí dále v pronásledování pokračovat. |
Vy si ze mě oba děláte srandu? Nebo je to opravdu tak, e kdy tě při přestupku nezastaví, nemohou tě za to dodatečně stíhat, i kdy třeba mají důkazový materiál (foto z radaru)?
Jak je to tedy s úsekovým měřením, kdy PČR nezastavuje? Na to je jiný zákon.
Sry e se tak vyptávám, ale dost mě to zajímá, abych si mohl udělat názor, tak si prosím ze mě nedělejte srandu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: st září 09, 2009 8:44 pm Předmět: |
|
|
snail napsal: | Jasně e ne, kdy Tě nezastaví tak ti nic nehrozí. |
No, nevím. U městskáčů to s ProLaser III + PL DOC I. bylo tak, e stačilo mít zadokumentován přestupek tj. foto s údaji z měřiče a lo to do správního řízení...
Na druhou stranu, závodníci mívaj v autě helmu. Pokud sklopí tít, tak tě nikdo na fotce nebude moci identifikovat. Pak ale za tu helmu zacáluje 100.000 Kč, protoe jsi policajtům aktivně znemonil Tě hnát k odpovědnosti za pirátskou jízdu.
Teď mě napadlo, e je super mít autokolácký auto. Jak ti dokáou, es auto řídil v době překročení rychlosti právě ty, kdy díky zdvojenému řízení mohou auto řídit dva lidi současně?
Jo, u dám pokoj. Asi jsem D_o_S pěkně zamotal iku, co?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st září 09, 2009 8:55 pm Předmět: |
|
|
Myslím, e tu má kadý snahu trochu pomoct, ale co je moc, to je příli Kdo na to prostě nemá (auto, gule, inteligenci nebo prachy), ten by se prostě měl snait jezdit podle předpisů. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: st září 09, 2009 10:06 pm Předmět: |
|
|
Nebo spí nejezdit vůbec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: čt září 10, 2009 8:18 am Předmět: |
|
|
Nerozumím co je na mé odpovědi směného. Policie musí zastavit přestupce na místě nebo maximálně do vzdálenosti 1km od místa přestupku, jinak se dostávají mimo svůj okrsek a hrozí jim stíhání za zneuití pravomoci veřejného činitele. Městská smí dokonce auta stavět pouze za přítomnosti PCR, která musí být z místní sluebny a na poádání jsou vichni povinni ti to prokázat, jinak je to neplatný zastavení. Fotky z radarů je zákonem na ochranu osobních údajů zakázáno vkládat do dopisů s výjimkou, kdy dopis doručí policista, ale musí být z okrsku, kde byla fotka pořízena a musí s ním být i policista z okrsku, kde ty bydli, jinak je to ne zákonný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radeggast Pozorovatel
|
Zaslal: čt září 10, 2009 8:59 am Předmět: |
|
|
snail: Jestli se nepletu, tak městská můe zastavit i bez přítomnosti PČR, ale potom platí:
citace: | Paragraf 118a, odstavec 4 - Zabránění v jízdě
Stráník obecní policie je povinen v případech uvedených v odstavci 1 a 2 přivolat policii a řidič je povinen setrvat na místě do příchodu policie. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
D_o_S Pozorovatel
|
Zaslal: čt září 10, 2009 9:24 am Předmět: |
|
|
snail napsal: | Nerozumím co je na mé odpovědi směného. Policie musí zastavit přestupce na místě nebo maximálně do vzdálenosti 1km od místa přestupku, jinak se dostávají mimo svůj okrsek a hrozí jim stíhání za zneuití pravomoci veřejného činitele. Městská smí dokonce auta stavět pouze za přítomnosti PCR, která musí být z místní sluebny a na poádání jsou vichni povinni ti to prokázat, jinak je to neplatný zastavení. Fotky z radarů je zákonem na ochranu osobních údajů zakázáno vkládat do dopisů s výjimkou, kdy dopis doručí policista, ale musí být z okrsku, kde byla fotka pořízena a musí s ním být i policista z okrsku, kde ty bydli, jinak je to ne zákonný |
No, jeliko si napsal "Take se vyplatí ujídět za kadou cenu" tak mi to připadalo jako sarkazmus.
Tím pádem ale nechápu, co jim brání v tom řidiče předvolat, kdy fotku o překročení rychlosti mají? Nebo je snad maou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VlaK Člen klubu

|
Zaslal: so září 12, 2009 9:21 am Předmět: |
|
|
. _________________ No pain no gain.
Naposledy upravil VlaK dne ne září 13, 2009 4:12 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: ne září 13, 2009 7:54 am Předmět: |
|
|
Proč to kazíte? Mohlo být o jednoho piráta míň :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: ne září 13, 2009 9:22 am Předmět: |
|
|
Také jsem se naivně domníval, e toto vlákno vydrí nějakou dobu a pak se najdou kazisvěti  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: ne září 13, 2009 11:03 am Předmět: |
|
|
Zastavit tě rozhodně musí!!! Protoe nemají důkaz kdo v tom autě při přestupku seděl, take poslat tě do správního nemá cenu. Jinak je to dosti individuální jestli se ti vyplatí zastavit, protoe ti ve větině případech hrozí odebrání řidičáku.
Minule mi známej vyprávěl historku jak chtěli zastavit jeho...
jel a najednou slyel houkání někde hodně blízko, tak koukl na tacháč a měl tam 150km/h, tak si řekl, e asi honí jeho, ale v zrcátku nikoho neviděl... i tak to raděj pálil dál a dál a zatáčel do bočních uliček a na dálnici a pořád houkání někde hrozně blízko.
No a najednou mu člověk sedící vedle řekl, jestli u ho to náhodou neomrzelo jezdit po městě s putěným majákem a houkačkou a jestli u konečně dojedou k tý bouračce kam je z dispečinku před půl hodinou poslali  _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|