|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Robinek Pozorovatel
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:25 pm Předmět: |
|
|
Měnič je zaloen na stantartním Io a vstup 12-14,5 palubní sít vozidla na nějakých 15.5-16v. Eliminovali tím ztráty na skoro 7m přívodním kabelu k čidlu.A tím IR Led jsou lepí krmeny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:29 pm Předmět: |
|
|
Ztráty v kabelu eliminovali zvýením napětí??? Tak to sluím poprvé za celých 25 let, co jsem vystudoval elektro.... Mimochodem, to čidlo má odběr v řádu Ampér? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robinek Pozorovatel
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:30 pm Předmět: |
|
|
Jinak Josefe s tím, ale mohl chorvatský výrobce počítat e po zimně sem tam odlétávající kamínky to sklo můou rozbít. Nebo ne? U Blindera se ti to nestane.To mi věř! Nebo chce abych ti rozřezal a nafotil tloutku ABS u čidla na Blinderu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robinek Pozorovatel
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:32 pm Předmět: |
|
|
To nemá, ale na průzeřu 4x 0,14mm a na délce 7m je úbytek to jste se neučili. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:36 pm Předmět: |
|
|
Se divím, e to eliminovali zvýením napětí jen o dva volty... Kdy u, tak maj udělat trafačku vpředu a vzadu a vyhnat do několika tisíc voltů. Při takovém napětí jsou při stejném výkonu ztráty minimální...
Robinek napsal: | Nebo chce abych ti rozřezal a nafotil tloutku ABS u čidla na Blinderu? |
Nevím, jak Josefa, ale mě by to zajímalo. Poli fotky na imageshack a sem hoď link.
Robinek napsal: | To nemá, ale na průzeřu 4x 0,14mm a na délce 7m je úbytek to jste se neučili. |
Sem někde nedával pozor. Já myslel, e průřez má jednotky mm2. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:38 pm Předmět: |
|
|
Robinek napsal: | To nemá, ale na průzeřu 4x 0,14mm a na délce 7m je úbytek to jste se neučili. |
Takhle prasácky to můe řeit jenom amatér, tedy zvednout napětí. Kadý běný výrobce má přesně napočítané přívody tak, aby úbytek byl minimální, protoe pak je i odběr zařízení minimalizovaný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robinek Pozorovatel
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:40 pm Předmět: |
|
|
Jsou to právě ty necelé 2volty co se ti ztartí na 7m délce při odběru cca.200mA na čidlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 04, 2008 5:47 pm Předmět: |
|
|
A dost .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|