Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
x2005 Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ragamix Expert

|
Zaslal: so červen 14, 2008 11:36 am Předmět: Re: V Chorvatsku nový zákon o bezpečnosti silničního provozu |
|
|
ano je to tak. detektory su uz zakazane (rusicky boli uz aj predtym) _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 15, 2008 11:18 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | take tam bud vůbec nic nebo dobře schovat. a jaké jsou tam postihy. čili dovolená v chorvatsku se krtá a jede se jinam. stejně si to tam posrali u s tím jídlem. |
Zase píe kraviny . S jídlem byla kampaň pouze tady , tam o ničem nevěděli . Na Chorvatských hranicích jsem nikdy za svvůj ivot neviděl celní kontrolu na rozdíl od cz , sk , hu , aus , aj. (sem tam otevřel kufr chorvat) . Detektory jsou zakázané skoro v celé evropě tak nevím kde by jsi s ním chtěl jet (řeení je lépe schovat) . Policejní kontroly jako v čr jsem taky nezail (ani kdy ami střileli na černou horu) . Zastavení proběhne jen pokud je spáchán přestupek (rychlost,světla,předjídění apod.) Nikdy nikdo nechtěl vidět jakoukoliv výbavu , tecnický stav apod. Doklad jim stačí pas , řp. prostě cokoliv . Jedině kdy nemá kuny tak si můe nechat pas nebo zelenou kartu . Největí buzerace je čr tak nechápu obavy z nějakého chorvatska .
Naposledy upravil pavelostr dne ne červen 15, 2008 9:52 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 15, 2008 11:21 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | take tam bud vůbec nic nebo dobře schovat. a jaké jsou tam postihy. čili dovolená v chorvatsku se krtá a jede se jinam. stejně si to tam posrali u s tím jídlem. |
Jinak za ruičku bylo 2000 kun (cca 8000) , u nás sto tisíc kč . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 15, 2008 9:57 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | problemy s jidlem je a od 1.6. předtim ne
jsem zvedavy az nekoho zastavi zda neco budou resit |
Kolikrát jsi byl v Chorvatsku , kolikrát tě kontrolovali , rakouské německé policejní příp. celní orgány jsou mnohem horí a přísnějí ne chorvatské . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 15, 2008 10:23 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | u dýl ne po posledních kontrolách na hranicích a odmítnutí vpustit mé vozidlo přes hranice. důvod prasklina na předním skle. asi 15cm dole u stěrače před spolujezdcem od kamínku. tak jsem se na ně vys...l a jel o 20 km jiným přejezdem do Itáliee a nelituju. Prostě buzerace tam byla tak proto se ptám. |
Nebyli to náhodou Slovinci ? Nepamatuji na Chorvatskou celní kontrolu ani kdy byli jětě Yugoslávíe . Větí problémy mohou být při vjezdu do unie tzn. cro-slovinsko . Mám informace od chorv. e kampaň o potravinách se rozmázla u nás . Přitom třeba do německa si můe přivézt jednu krabičku cigaret (lety z USA kontrola jako prase) . Navíc to těch masných výrobcích je předpis unie!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: po červen 16, 2008 8:28 am Předmět: |
|
|
pavelostr napsal: | [ Nepamatuji na Chorvatskou celní kontrolu ani kdy byli jětě Yugoslávíe . |
tak to já si je pamatuju moc dobře... nechal nás čekat před závorou tak 20 minut...dočetl stránku v novinách a pak teprve přiel...dal razítko do pasu a otevřel závoru!
Jinak mohu potvrdit, e v HR klasické kontroly nejsou! Jenom při přestupku... S laserem problém není ádný...často měří na obrovskou vzdálenost, take je mnoho času na....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ragamix Expert

|
Zaslal: po červen 16, 2008 9:00 am Předmět: |
|
|
hr je pohodicka a hranice tiez.. myslim ze by som preniesol aj atomovu bombu . pozor treba davat akurat na civilne auta s kamerou (je to prakticky to iste ako gesig) hlavne ale nielen na dialniciach. inak prevazne laser.
inak na alkohol pozor - plati to len ked vobec nic nespravite! pri inom priestupku + alkohole ti zarataju aj ten alkohol aj ked si v limite
http://antiradary-forum.com/viewtopic.php?t=420
za detektor je tiez 2000kuna _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: po červen 16, 2008 11:27 am Předmět: |
|
|
řidič BOB napsal: | pavelostr napsal: | [ Nepamatuji na Chorvatskou celní kontrolu ani kdy byli jětě Yugoslávíe . |
tak to já si je pamatuju moc dobře... nechal nás čekat před závorou tak 20 minut...dočetl stránku v novinách a pak teprve přiel...dal razítko do pasu a otevřel závoru!
Jinak mohu potvrdit, e v HR klasické kontroly nejsou! Jenom při přestupku... S laserem problém není ádný...často měří na obrovskou vzdálenost, take je mnoho času na....  |
Taky si pamatuju , e dal razítko do pasu , ale bez celní kontroly (jetě yugo) , ale pokud jsi v mládí jel Bulharska nebo Rumunska , to by jsi viděl kontroly . A čei a slováci jetě donedávna nebyli o moc lepí . Jetě loni důleitě kontrolovali pasy . Co se týče vzd. jednou v r.2000 mně změřil zhruba na 80m , jasně jsem ho viděl , ale Bel mlčel tak si říkám e mně asi neměří . Velmi jsem se divil , e mně zastavuje a ukazuje na nějakém ooupaném krámu 72 km . Nakonec mně to stálo 50 kuna . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: po červen 16, 2008 11:32 am Předmět: |
|
|
ragamix napsal: | hr je pohodicka a hranice tiez.. myslim ze by som preniesol aj atomovu bombu . pozor treba davat akurat na civilne auta s kamerou (je to prakticky to iste ako gesig) hlavne ale nielen na dialniciach. inak prevazne laser.
inak na alkohol pozor - plati to len ked vobec nic nespravite! pri inom priestupku + alkohole ti zarataju aj ten alkohol aj ked si v limite
http://antiradary-forum.com/viewtopic.php?t=420
za detektor je tiez 2000kuna |
Jojo , na těch je dálnicích operujou s těmi cejch.tachometry , hlavně ve dne a berou výrazné překročení rychlosti , odhadem 160 a vý . Jinak kdy se blíí mýtnice nebo nějaké sjezdy (omezení rychlosti) tak taky laser . V tunelech (před nebo za) jsem zatím měřit neviděl , ale tam rychlost radi dodruju . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ragamix Expert

|
Zaslal: po červen 16, 2008 1:42 pm Předmět: |
|
|
jj presne ako pises.. beru az od cca 160+.. kamarata z madarska namerali v noci 160-190 / 50 ale je policajt tak sa nejak dohodli.. 500kuna aj s blockom. nastastie vie perfektne po chorvatsky taakze tak. 3x predtym po ceste laser (LI), potom radar (V1) no a nakonec civilny mercedes.. _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ragamix Expert

|
Zaslal: po červen 16, 2008 1:48 pm Předmět: |
|
|
sag hovorim.. policajt takze ukazal preukaz a oni medzi sebou celkom drzia aj medzinarodne
inak musia za tebou ist aspon 300m (na cestach pre motorove vozidla a dialniciach 500m) aby meranie bolo platne. _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: po červen 16, 2008 2:22 pm Předmět: |
|
|
ragamix napsal: | sag hovorim.. policajt takze ukazal preukaz a oni medzi sebou celkom drzia aj medzinarodne
inak musia za tebou ist aspon 300m (na cestach pre motorove vozidla a dialniciach 500m) aby meranie bolo platne. |
Asi jsem to u někde psal , loni na chorv. teletextu asi 230 (víkendový rekord) , pokuta 500kuna , oficiálně . Jinak pokud hlídka zjistí e je tzv. profláklá (blikající řidiči) tak se ani nesnaí někoho měřit . Ale třeba na estanovac směr Brela (konec dálnice v loni) asi 3x hlídka s laserem . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: po červen 16, 2008 2:31 pm Předmět: |
|
|
citace: | Laser sa na dialniciach nepouziva lebo je nebezpecne zastavovat auta. |
Já u jsem v HR viděl na dálničním připojení zaparkovaného sluebního Golfa variant, uvnitř muík s laserem a po kilometru to kasírovala motohlídka. Natěstí jsem jel zorvna obráceným směrem. _________________ Kancelář pro uvádění bájných příběhů na pravou míru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: po červen 16, 2008 2:39 pm Předmět: |
|
|
x2005 napsal: | citace: | Laser sa na dialniciach nepouziva lebo je nebezpecne zastavovat auta. |
Já u jsem v HR viděl na dálničním připojení zaparkovaného sluebního Golfa variant, uvnitř muík s laserem a po kilometru to kasírovala motohlídka. Natěstí jsem jel zorvna obráceným směrem. |
Vak jsem psal , u mýtnic , sjezdy , napojení apod. tam kde je omezení .
V nějaké reportái (nevím jestli to bylo rakousko nebo itálie) jsem viděl laser , potom svedení do jednoho pruhu a kasa . A policajta v druhém pruhu taky je moné vidět i v čr . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|