|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dort Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 9:36 am Předmět: Jen pro info - Předvolání MP Praha 5 měsícu od přestupku |
|
|
spácháno 30.4. 2007
doručeno 12.9. 2007
a podání vysvětlení je 10. 10. 2007
no jak vidno mají toho opravdu nad hlavu
P.S. jedná se o firemní auto, take má jeden ze zaměstnanců o body méně , ale co kdy projede úsekovku na Poděbradské, ach jo komu není rady, tomu není pomoci - no alespoň uvidím co na mne AKCE PRAHA vytáhne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 9:43 am Předmět: |
|
|
To sice není patný, ale kolega v jiné firmě dostal tento týden předvolání za Mrázovku z 23.12.2006.
P.S.: Já bych to řeil 2x sluební cesta + 1x lékař a musí to doklepat na 1 rok a promlčení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 11:38 am Předmět: |
|
|
Kolik můe dostat firma pokuty za neznalost řidiče?
Tedy řeení. no, víte, já nevím, kdo to je, máme 50 zaměstnanců a auta kolují.
Kolik je max. sazba ? Jestli by to při velkým přestupku alá ICE (ale firemním autem) nestálo za tu pokutu ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 11:41 am Předmět: |
|
|
A co se tak chlapci zamyslet, zda má obecní poskok oprávnění někoho předvolávat?
bte. Odpovím si sám - NEMÁ. Take si nedělat vůbec nic z tohoto papíru a jsou dvě monosti, jak zareagovat
1 - odloit tento papír do odpadkového koe
2 - pouít tento postup http://www.straznici.com/forum/index.php?action=vthread&forum=4&topic=145 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dort Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 11:58 am Předmět: |
|
|
snail napsal: | Kolik můe dostat firma pokuty za neznalost řidiče?
Tedy řeení. no, víte, já nevím, kdo to je, máme 50 zaměstnanců a auta kolují.
Kolik je max. sazba ? Jestli by to při velkým přestupku alá ICE (ale firemním autem) nestálo za tu pokutu ? |
no vědět kdo auto řídí musí, pokud se jedná o firemní , jsi povinne vést knihu jízd, která má své náleitosti, pravda v případě hodně zásadního přestupku se nabízí monost "ztráty" a následných problémů s Finančním úřadem ( nikdo jiný nemá právo do knihy jízd nahlíet, potamo ji vyadovat ), i kdy pochybuji e se poskoci budou namáhat předávat nějaký podnět neb to u nejsou kačky do jejich kapsy! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 12:04 pm Předmět: |
|
|
dort napsal: | no vědět kdo auto řídí musí, pokud se jedná o firemní , jsi povinne vést knihu jízd, která má své náleitosti, pravda v případě hodně zásadního přestupku se nabízí monost "ztráty" a následných problémů s Finančním úřadem ( nikdo jiný nemá právo do knihy jízd nahlíet, potamo ji vyadovat ), i kdy pochybuji e se poskoci budou namáhat předávat nějaký podnět neb to u nejsou kačky do jejich kapsy! |
Sám píe, e nahlíet do knihy jízd můe jen FÚ.
Tak řeknu, e to prostě nevím a nepovím. Poruil jsem zákon o provozu atd., e kadý musí vědět, kdo to byl. Prostě neřeknu. A co bude dál a kolik mě to bude stát?
Ptám se proto, e současná výe úplatku v nejmenovaném městě za "řidičákový" přestupek je (jedna paní povídala) 50-70 litrů. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 12:16 pm Předmět: |
|
|
Co pořád řeíte? Prostě se s nimi nebudu bavit a nikam nepůjdu Jednou na to obecní poskoci nemají nárok, tak je polu do pr...e
btw. Co to je kniha jízd? To je nějaký předepsaný dokument či co?
to Snail: z.č. 361/2000Sb. §125 Pokuty (1) Obecní úřad obce s rozířenou působností uloí pokutu do 100 000 Kč fyzické osobě podnikající podle zvlátního právního předpisu28) nebo právnické osobě, která jako provozovatel vozidla
.........................
e) přikázala řízení vozidla nebo svěřila vozidlo osobě, o ní neznala údaje potřebné k určení její totonosti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dort Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 1:00 pm Předmět: |
|
|
4 Pepek - no pokud má auto "ve firmě" a uplatňuje náklady jsi povinen vést knihu jízd - samozřejmě to ve vztahu k FU
ano pokud nemá MP nárok, nic se nedozví ale podívat se na ně půjdu a nějakou půl hoďku si pokecáme a vím jak to chodí, není nic lepího ne to mít z první ruky
P.S. upřímně stejně to pak předají rovnou správnímu orgánu, který si mne pozve a tam ji budu povinnen zpívat, ale na druhou stranu ne mne předvolají podruhé tak máme zase doufám měsíc, a dva pryč :-) a vzhledem k tomu, e nebu pospíchat s předáním informace, tak ne ji ze mně vydolují, tak nedostanou ani korunu a nerozdají, snad ani bod - by je to zaměstnanec ji bývalý  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 1:19 pm Předmět: |
|
|
to dort: Tak jetě jednou a pomaleji - není tvojí povinností vést nějakou knihu jízd. Ty jsi prostě pouze povinen prokázat oprávněnost nákladů na dosaení a udrení zisku vykázaných v účetnictví. Jak to prokáe je jen ajen na tobě. take ádná kniha jízd
btw: Pokud mi něco neukládá zákon pod nějakou sankcí, tak to vezmu v potaz a zařídím se podle sebe. Pokud případně stát tuto sankci neumí přesně nasměrovat, právně podloit a následně vymoci, tak se také zařídím podle sebe. Z toho také vyplývá, e pokud mi zákon neukládá dostavit se na základě nějakého papírového cancu někam (viz tento thread), tak nikam nepůjdu a pokud mi zákon neukládá mít zřízenu nějakou písemnost, tak ji nemám zřízenou. Zase nejsem takový extrovert, abych se musel za kadou cenu seznamovat s nějakým městským poskokem. Co je na tom k nepochopení? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dort Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 3:18 pm Předmět: |
|
|
no ke knize jízd snad jen z pokynu D300 od MFČr toliko
citace: | Pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné
hmoty, pokud správce daně nestanoví jinak,
vede poplatník evidenci jízd tak, aby takto
vynaloené výdaje (náklady) mohl prokázat (§ 24
odst. 1 zákona). V evidenci jízd jsou uváděny
minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy,
účel jízdy, ujeté km. |
pokud někdo umí i jinak a bez "papírování" tak to smekám, neb to je snad první věc, kterou při kontrole z FU chtěli!
někdo není a někdo je extrovert :-) - taky větinou nemám chu a zájem se seznamovat s nějakou pochybnou MP existencí, ale stejně to k nim mám pár metrů, take pokud tam nebude moc velká fronta, rád si poslechnu jejich argumentaci ( tu návtěvu beru spíe jako rozptýlení a "zábavu" )
Ale nějak jsi přeskočil mé P.S. neb stejně pak příjde na řadu správní orgán a tam vysvětlovat prostě budu muset ( a s nebo bez kniky jízd )  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkap Pozorovatel
|
Zaslal: čt září 13, 2007 3:27 pm Předmět: |
|
|
Kdy nemá knihu jízd, snad dostane pokutu 10 000 Kč _________________ Bel Vector 965 (CZ) v Peugeotu 406 :-)
TomTom+Poi v Nokii E65
Radary.cz - nick djj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 3:40 pm Předmět: |
|
|
to dort:Tak doplním k tomu P.S. - V první řadě běí time
V druhé řadě kdy dojde na lámání chlebaa nedá se oddálit schůzka, tak ji bylo zapsáno hodně a hodně kb s informacemi, kdo dané vozidlo řídil. Jako podnikatel určitě má také obchodní partnery ze zahraničí, na smlouvu o dílo má krátkodobé výpomoci ze strany osob ze států mimo EU, půjčuje auto osobám, je v uplynulé době pro tebe vykonávaly určité práce a nyní třeba ji nejsou mezi ivými ..... těch moností je přehrel.
btw. Jeliko neznám přesně zaměření tvého podnikání a nemohu a ani nechci ti radit, abys uváděl nepravdivé údaje, tak ti jen zkouím připomenout, e některou z výe uvedených moností jsi pravděpodobně v minulosti vyuil a teď jsi z důvodů vysokého pracovního vytíení na toto zapomněl a já ti chci jen toto připomenout Nic víc, nic míň.
to jirkap: A kdo ti tuto pokutu v této situaci uděluje? Obecní poskoci? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 5:02 pm Předmět: |
|
|
citace: | Pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné hmoty, pokud správce daně nestanoví jinak, vede poplatník evidenci jízd tak, aby takto vynaloené výdaje (náklady) mohl prokázat (§ 24 odst. 1 zákona). V evidenci jízd jsou uváděny minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy, účel jízdy, ujeté km. |
Nikde nevidím jméno řidiče. Take ....... _________________ Kancelář pro uvádění bájných příběhů na pravou míru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dort Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 5:30 pm Předmět: |
|
|
jak u psal jednou Pepek
citace: | z.č. 361/2000Sb. §125 Pokuty (1) Obecní úřad obce s rozířenou působností uloí pokutu do 100 000 Kč fyzické osobě podnikající podle zvlátního právního předpisu28) nebo právnické osobě, která jako provozovatel vozidla
.........................
e) přikázala řízení vozidla nebo svěřila vozidlo osobě, o ní neznala údaje potřebné k určení její totonosti. |
ta moje původní citace byla jen odpovědí na "nepotřebnost knihy jízd" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KlokanXM Člen klubu
|
Zaslal: čt září 13, 2007 10:50 pm Předmět: údaje |
|
|
Jak to tak čtu, tak "o ní neznala údaje potřebné k určení její totonost" je čas MINULÝ, věta vcelku jednoduchá, skoro holá.
Knihu vedu, jsou v ní zákonem poadované údaje, při vyzvedávání vozu se kontroluje občanka proti ŘP, jen je z důvodů zákona o ochraně osobních údajů nemůu kopírovat, protoe na tuto evidenci nemám dle tohoto zákona oprávnění. Jen do knihy potvrdím - "zkontrolováno" _________________ Bel 965CZ (Service required - SelfCal 4 ---- čest jeho památce, bojoval statečně) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|