|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Josef Anonymní
|
Zaslal: st červenec 09, 2008 11:22 pm Předmět: |
|
|
dino napsal: | Navíc jsem někde vyčetl, e podle zákona o polici smí MP pokutovat za překročení rychlosti, akorát by ji nově zase nesměla měřit. Take by teoreticky mohlo být moné nechat státní měřit na ádost měst a výsledky pak posílat MP k udělení pokuty. Přiznávám, e ale u nevím, kde jsem to četl, ale byl to nějaký článek týkající se téhle novely. A jestli by bylo moné takhle předávat přestupky v průběhu řízení mezi státní policií a MP taky nevím. |
Jaký by to mělo smysl, aby státní police "předávala" peníze městům? |
|
Návrat nahoru |
|
|
dino Nováček
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 10:51 am Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Jaký by to mělo smysl, aby státní police "předávala" peníze městům? |
Nemusel by se znovu novelizovat zákon a nemuseli by se vypisovat podmínky, za jakých můe MP měřit (ačkoli tak, jak jsi je napsal, se proti nim nedá nic namítat, mám obavu, e by se to jen sotva povedlo protlačit do zákona), ale města by mohla zaádat PČR o umístění radaru a PČR by přitom nemusela uvolňovat lidi na rozesílání pokut. Čili město u by nemělo plnou moc na umístění radaru, ale agendu kolem by si dělalo pořád samo. Víceméně by byl výsledek podobný jako u těch podmínek pro MP, co jsi napsal, akorát mi to přilo legislativně jednoduí. Systém ádání a schvalování radarů by se dal nacpat do vyhláky a zákony by v současném znění stačily. _________________ Bel 995CZ vertikal |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 7:10 am Předmět: |
|
|
Včera jsem zachytil....
Moderátor: Dovolte, abych se jetě vrátil k dopravě. Městtí a obecní stráníci se zřejmě a na podzim dozvědí, jestli budou moci do přítího roku dál měřit radarem rychlost jízdy v obci. O tuto pravomoc je chce připravit Sněmovna v rámci reformy policie, kterou teď s největí pravděpodobností Senát schválí beze změn, ale měl by Senát vypracovat zvlátní novelu, případně ministr vnitra Ivan Langer dá novelu, kde by se to snad k 1. lednu opět mohlo vrátit městským a obecním stráníkům. Takový postup je pro vás přijatelný?
MUDr. Pavel Bém: Takový postup je lepí ne ádný postup. Upřímně řečeno já jsem nikdy nebyl příli velkým zastáncem toho, aby městtí stráníci měřili rychlost. Na druhou stranu kdy to nebyla schopna zvládnout státní policie, no tak nám nic jiného nezbylo. Kdy v Praze chceme alespoň trochu garantovat dodrování zákonnosti vyhláek, rychlostních limitů, proto, abychom chránili obyvatele Prahy, abychom chránili děti na přechodech pro chodce před kolami, kolskými zařízeními, no tak nám prostě nezbývá nebo nezbylo ne do toho vstoupit tímto způsobem. Investovali jsme obrovské finanční prostředky do nákupu technologie a teď při představě, e najednou bychom měli technologii, ale zároveň nikoliv právo tu technologii vyuívat, no tak to u, to mě zůstává rozum stát. Znovu zdůrazňuji, e jsem nebyl já osobně zastáncem toho, aby městská policie nebo městtí stráníci tuto pravomoc měli, ale při absenci nějaké rozumné aktivity v činnosti státní policie jsme prostě museli hledat nějakou rozumnou cestu, čili já věřím tomu, e ve finále to dopadne tak, e tato kompetence v nějakém rozumném rozsahu městské policii zůstane a říkám znovu, e mě zůstává rozum stát nad tím, e se v reformě Policie České republiky takovýto nápad objevil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 8:05 am Předmět: |
|
|
Hm pěkné, a mi Bém ukáe úsekové měření u koly, neznám jediné takové místo. Pevný radar u koly je pouze v Jeremenkově ul. v Praze 4, který tam je jeden měsíc v roce, naposledy tam byl minulý rok. 95% radarů je umístěno čistě na rejování peněz. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 8:07 am Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Hm pěkné, a mi Bém ukáe úsekové měření u koly, neznám jediné takové místo. Pevný radar u koly je pouze v Jeremenkově ul. v Praze 4, který tam je jeden měsíc v roce, naposledy tam byl minulý rok. 95% radarů je umístěno čistě na rejování peněz. |
Josefe, Ty jse hrozný pesimista Nemá alespoň trochu pocit, e Tě to měření chrání? A hlavně - oni přece jinou monost neměli |
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 2:12 pm Předmět: |
|
|
msp_x
kdy u jsi zmínil "mýtnice", jsem zvědavej, zda si některý na ně některý z pánu poslanců nevzpomene (kdysi se u o tom mluvilo) a nedá návrh na výběr "mýtného" formou mega-úsekovek. První kamera tě vezme u exitu Průhonice. Dalích několik desítek cestou. No a ta poslední před Brnem vyřkne tvůj ortel - průměr Praha-Brno. Tohle u se krátkodobým zpomalením neočůrá... |
|
Návrat nahoru |
|
|
vasman Pozorovatel
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 5:06 pm Předmět: |
|
|
emc napsal: | msp_x
kdy u jsi zmínil "mýtnice", jsem zvědavej, zda si některý na ně některý z pánu poslanců nevzpomene (kdysi se u o tom mluvilo) a nedá návrh na výběr "mýtného" formou mega-úsekovek. První kamera tě vezme u exitu Průhonice. Dalích několik desítek cestou. No a ta poslední před Brnem vyřkne tvůj ortel - průměr Praha-Brno. Tohle u se krátkodobým zpomalením neočůrá... |
To by pak byl trochu extrém..Řeení je pak jedině asi schovat se těsně za kamion u brány..Anebo si sundat přední RZ.. _________________ Valentine One 3.862 S vertikál |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 8:24 am Předmět: |
|
|
Včera jsem jel po D1 do Jihlavy a průměrnou rychlost jsem měl cca 90km/h, take není ani co měřit na naem největím parkoviti v EU |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Robert Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|