|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: út duben 15, 2008 1:53 pm Předmět: Nehoda |
|
|
Nevlastni sestre vlastni pritelkyne se o weekendu stala nehoda. Nedobrzdila se svou C3 za nejakym autem s kouli. Na miste odhadli skodu na mene nez 50.000kc a nevolali PCR s tim, ze sestra pritelky uznala svou chybu. V servisu se ale zjistilo, ze je prorazen chladic atd., takze vysledna skoda presahla 50.000Kc. Auto je psane na firmu.
Otazka: Co se bude ted dit? Musi to pojistovna nahlasit a bude firma, potazmo sestra, platit pokutu za to, ze zpusobila nehodu se skodou nad 50k Kc a nezavolala PCR? Bude to za money, nebo i za body?
Ne, ze bych se ji nejak snazil pomoct, jen me zajima, co hrozi, kdyby me to nahodou nekdy taky potkalo.. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní
Naposledy upravil shwaara dne so červenec 05, 2008 11:51 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: st duben 16, 2008 3:18 pm Předmět: |
|
|
V říjnu jsem se taky potkal s tanou koulí. Té dodávce přede mnou nesvítily brzdovky. Take, kdy to v koloně v cca 75km/h zadupli kvůli zajíci, tak jsem neměl anci... Ohobloval jsem gumy, ale reakce byla opoděná, take jsem to dobrzdil a o tu dodávku. Za mnou jela dalí dodávka (drhá čelist svěráku) a ta měla jetě větí hoňky ne já. V poslední chvíli to nakonec strhl do protisměru...
Natěstí se ta koule zastavila před chladičem... Ale i tak výměna nárazníku na Fabii a srovnání ohnutého nosníku nárazníku cca 30tis. (alespoň tak mi to říkal éf). Firma má natěstí havarijní pojitění...
A teď k tomu tvému případu. Body by za to mít neměla, já je taky neměl.
Problém je ale v tom, e se policajti musej volat vdy, pokud vznikne koda třetí osobě. Jinými slovy, ta tvá budoucí nevlastní vagrová je řidičem - účastníkem nehody, ale je to osoba jiná ne vlastník vozidla. Doufejte, e se pojiovna nebude kroutit. Jinak k té výi kody, běnej řidič a ani policajti, nejsou kvalifikovanými odhadci. Take pokud se koda nebude markatně vyí ne 50tis. pak by to mělo být v pohodě.
Připravovaná novela počítá s částkou pro volání PČR 250tis. , její střízlivějí verze pak 100tis. |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: so červenec 05, 2008 11:31 pm Předmět: |
|
|
Hm, to co bylo jen otazkou casu, se dnes stalo. Rozstrelil jsem oktavku. Nebyla to moje vina, auto, co vyjizdelo z benzinky mi nedolo prednost. 2x naraznik, 2x blatnik, 2x dvere, 2x kola v riti + podvozek, kdyz jsem hupnul v kilu do pole.... Predpokladana skoda: 100-150.000Kc, oprava 2 tydny.
A jeste jsem vcera dostal malou pokutku za zakaz vjezdu... Kdyz se dari, tak se dari! _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 12:48 am Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | Predpokladana skoda: 100-150.000Kc |
To uz je skoro totalka, ne? Ma to cenu, to jeste opravovat? |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 12:55 am Předmět: |
|
|
No takhle, na prednim blatniku mam malou ryhu. Kola jsou slehnuty, vliv na rizeni zatim nevim..... Dvere jsou lehce promackly, zadni blatnik podobne. Na prvni pohled to vypada jen jako poskrabany lak. Podvozek zatim nevim, v jakym je stavu, ale asi to nebude moc dobry... Fakt, kdybych to jen tak videl, tak reknu, ze se to jen prelakuje a za 10.000 je auto zas OK, ale takovy nehody byvaj nejmastnejsi:) Cenu to asi ma, zaplati se mi to z jeho povinneho ruceni, potrebuju necim jezdit. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 1:13 am Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | kdyz jsem hupnul v kilu do pole... |
Drobnej tukanec ve 100km/h?
Ja to tipoval rovnou na vymenu plechu a ohnute nosniky. Ten podvozek musel dostat poradne na frak... Ale tve auto jsem nevidel, takze nemohu soudit. Videl jsem fotky z kolegovy nehody. Podival se s Fabii v 90ce do kufru 206ky ve stojici kolone. 206ka na srot. Fabie na srot. Nechtel bych sedet v te 206ce... Z toho jsem tipoval tu tvou Oktavku...
Drzim palce, at to auticko prezije a at te pojistovna neojebe. |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 1:20 am Předmět: |
|
|
On podvozek dostal hlavne na frak, kdyz jsem sjizdel z ty silnice, tak o ten kraj asfaltu.....
Jinak mladej kuchar vyjizdel z benzinky doprava, ja jel proti nemu a on si s tim najel jak s nakladakem. Tam, kde zacina smyk, jsme se zhruba stretli. Az tam mel cumak. Jinak rana to nebyla, jen jsem se o nej otrel, ale pak ten vylet ven..... ABS by pomohla. Zas jsem nechtel riskovat, ze to otocim na strechu, nebo poslu do protejsiho pangejtu cumakem. Myslim, ze to dopadlo jeste relativne dobre. Kdybych ho nestrejch a poslal to rovnou do skarpy, tak by ani nezastavil a ja bych se asi posral.... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
LUB Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 9:35 am Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | Kdybych ho nestrejch a poslal to rovnou do skarpy, tak by ani nezastavil a ja bych se asi posral.... |
Tak tomuhle na sto procent verim, ze by to tak dopadlo... lidi jsou zmetci. Hlavně e tobě nic není kromě toho e musí být hoooodně nasr... _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky) |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 8:34 pm Předmět: |
|
|
Jasne, pristroj na skle se udrzel a i jinde uplne bez problemu, aspon neco. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 8:40 pm Předmět: |
|
|
Kdybyste nekdo byl informovan o zpusobech likvidace, tak mi pls pisnete PM nebo na ICQ, potrebuju nejaky info... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 8:57 pm Předmět: |
|
|
Myslite, ze by slo rict pojistovne, at mi zaplati skodu (ve vysi ceny predpokladane opravy, coz urci likvidator), shrabnout penize od pojistovny a pak prodat auto na ND? _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: ne červenec 06, 2008 9:49 pm Předmět: |
|
|
Běně praktikovaná věc, likvidace kody rozpočtem a kadému je jedno, co se dál s autem děje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: po červenec 07, 2008 9:08 am Předmět: |
|
|
Tak cerstve info ze servisu: Podvozek je neposkozeny, takze zustalo jen u odrenin. Dvere a LP blatnik vymenim a auto prodam... Ma nekdo zajem o dobre zajetou oktavku? _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
ragamix Expert
|
Zaslal: po červenec 07, 2008 9:45 am Předmět: |
|
|
stane sa. hlavne je aj tak ze si sa neotocil na strechu _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|